Sudionici 2014 – najave (FOR REFERENCE)

Štandovi

Ovaj put će na PandaKonu ponovno biti štandova s raznim merchandiseom, mangama, ručnim radovima i sl.

Mjezec se bavi oslikavanjem raznih materijala raznolikim i kreativnim dizajnima.

LittleResinDishes razveseliti će Vas i zaintrigirati svojim ukrasnim i praktičnim sitnicama napravljenim od epoksidne smole s cvijećem, začinima, školjkama i drugim.
Posljednja kolekcija osmišljena za Pandakon 2014. inspirirana je japanskim detaljima i naglašava ljepotu minimalizma.

Norwich se bavi prodajom ručno izrađenog nakita i ručno oslikanih torbi.

Osim njih na PandaKonu štandove sa stvarima na prodaju imaju i Valentina Barić, Veronika Buben, Kristina Grubiša.

Norwich

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LittleResinDishes

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Igranje.org – igraonica

takenokophotobassedfinition

Dobar anime, dobra manga, dobar sushi, dobar čaj… Što bi čovjek još mogao poželjeti? Odgovor: dobru zabavu uz dobro društvo.

Dobru zabavu pruža vam udruga „Igranje“ uz moderne društvene igre (popularno znane i kao board gameovi), a na Pandakonu je dobro društvo uvijek zagarantirano. Imat ćete priliku sudjelovati u izradi tradicionalnog japanskog vatrometa u igri Hanabi, iskusiti težak život kineskog feudalca koji pokušava preživjeti godinu u igri In the Year of the Dragon, zaštiti tradicionalno azijsko selo od zlih duhova u igri Ghost Stories, trčati za pandom u kraljevskom vrtu u igri Takenoko te napokon iskusiti kako je biti divovsko čudovište koje uništava legendarni grad – Tokyo. Uz njih, bit će još mnogo igara poput Shadow Hunters, Tokaido, 7 Wonders, Dominion, Bang!, King Me!, Jungle Speed, Stone Age, Ticket to Ride, Settlers of Catan i mnoge druge.
Naše volontere moći ćete uočiti po prepoznatljivim crnim majicama sa našim logom i uvijek će vam biti na raspolaganju za pitanja, preporuke i objašnjavanje pravila.

Osim naše biblioteke igara te dobrog provoda, u nedjelju, sa početkom u 15:00, održat će se i veliki turnir “Najveće čudovište na Dalekom istoku” u igri King of Tokyo. Pravila igre su jednostavna i mogu se vrlo brzo naučiti na demonstraciji koja će biti održana prije turnira. Prijave za turnir primamo na samom događaju, a možete se prijaviti i preko neta (samo upišite svoje ime i prezime):

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1bPxGnjvVKpO_USBkb1C4Qw88Tb7fjEwYLSrxLF2VLUM/edit#gid=0

Pozivamo sve nove igrače da se pridruže turniru i zabave u ulozi divovskog čudovišta koje hara Tokyom.

Udruga „Igranje“ bavi se promicanjem modernih društvenih igara, te organiziranjem igraonica za studente i starije kao i organizacijom događaja na kojima svatko ima priliku isprobati pokoju igru. Više informacija možete saznati na:
http://igranje.org/
https://www.facebook.com/igranje?ref=hl
http://igranje.org/forum/index.php

Vidimo se (i natječemo) na Pandakonu!

Hrvatska Igo Udruga – predstavljanje igre go i igraonica goa

1372809538809

Hrvatska Igo Udruga predstaviti će igru GO na Pandakonu 2014. u subotu i nedjelju 21. i 22. lipnja 2014.

Go je drevna misaona igra. Arheološke iskopine svjedoče njeno igranje i prije oko 4.000 godina. Uz šah, damu, bridž i kineski šah, go je ‘olimpijska misaona igra’. Od Olimpijade u Pekingu redovno se nakon redovnih Olimpijada igraju i World Mind Games igre. Nažalost u našim medijima o tome još spomena nema.
Na Pandakonu ćemo predstavljanje izvesti u dva dijela.

Prvo će biti predavanje o Gou u trajanju od jednoga sata u velikoj dvorani Močvare. Predavač je Mladen Smud, majstor 4. dana uz asistenciju Zvonka Bednjanca majstora 1. dana. Početak predavanja je u subotu 21. lipnja u 14:00 sati.
Predavanjem će se obuhvatiti kratki opis igre, njena povijest uz prikaz goa danas, te njen učinak na razvoj misaonih i duhovnih vrijednosti čovjeka. Dijelovi predavanja popratiti će se prikazima na velikoj pokaznoj ploči.

Drugi, veći dio, će biti igraonica goa. Održavati će se u subotu od 15:15 do 20:00 sati i u nedjelju od 14:30 do 20:00 sati. Na tim će igraonicama svatko moći isprobati vještinu hvatanja I obrane kamenčića, uz praktično učenje igre od strane asistenata, igrača goa. Učiti će se i igrati na malim 9×9 pločama, ali će za naprednije tu biti nekoliko većih ploča.
Prema prigodi moguće je odigravanje kraćih turnira u zarobljavanju kamenčića.

Biti će to zanimljivo druženje uz dosta novo naučenih stvari.

Hrvatska Igo Udruga

Više informacija o udruzi na: http://gogame.blog.hr/

Anime kviz

10439577_785656451452577_202433946_n

Znate li koji likovi drže rekord za najdulju borbu u povijesti animea? Pfff, who doesn’t? 😀 Ali znate li koliko traje sveukupni screening time te borbe? Ne? Well, tough luck. Ove godine organiziramo kviz anime i manga znanja. =) Od fun factova i laganih pitanja do trivijalnih činjenica i pitanja za prave hardcore anime i manga fanove!

Detalji:

Trajanje – Kviz počinje u subotu u 15:00 i traje do 16:15. Objava pobjednika i dodjela nagrade održati će se navečer nakon Playstation turnira.

Prijave — Prijaviti se možete na mail pandakonzagreb@gmail.com ili na samom eventu

Pravila – Kviz će se održati u dvorani Močvare s početkom u 15h. Pitanja će se postavljati svakom natjecatelju pojedinačno i usmeno. Natjecatelji će odgovarati na pitanje na glas i time skupljati bodove. Svakom natjecatelju će biti postavljeno novo pitanje, nebitno zna li ili ne zna neko od prethodno postavljenih drugim natjecateljima. Pitanja će ovisno o rasponu odgovora I težini donositi različit broj bodova.

Napomena – Bilo kakvo korištenje mobitela, prijatelja ili publike nije dozvoljena i rezultirati će diskva

Predstavljanje knjige “Slatko lice pobune” u izdanju Jesenski i Turk

10456285_310056482492713_422018685_n

Ako ste ikada čuli za lolite, ganguro, visual kei i decore, Harajuku, 6% DokiDoki, Shibuya 109, Kyary Pamyu Pamyu i pitate se o čemu se zapravo tu radi, kakva je to smiješna, ludo i šareno obučena mladež u Japanu, ovo je predavanje za vas.

Sociološko izdanje „Slatko lice pobune”. Ženstvenost, infantilnost i konzumerizam japanske Harajuku kulture kao izraz otpora prema tradiciji i patrijarhatu.“ autorice Martine Križanić bavi se tematikom japanskih subkultura, od povijesnog pregleda nastanka, kao i specifičnosti njihovog izgleda te vrsta i podvrsta na koje se dijele, pa sve do analize njihovih motivacija, odnosa prema tradicionalnoj japanskoj kulturi i društvu, praksama infantilnosti i ženstvenosti kao nečega što koriste kao čin otpora, subverzije.

Na ovom predavanju autorica će ukratko predstaviti temu knjige i održati mali nagradni kviz za sudionike.

lifikacijom.

Ichidan udruga – projekcija “Anime mix”

10485202_10152541405399736_1685103106_n

Ichidan Udruga je udruga za promicanje japanske multimedijalne kulture sa sjedištem u Zagrebu. Svrha je okupljanje i druženje ljudi koji vole anime, mange, filmove, video igre i općenito stvari proizišle iz Japana, te azijskih zemalja. Udruga se glavnim dijelom bavi promicanjem japanske multimedijalne kulture koja je kao takva aktivna i u radu od 02.10.2008. godine.

U sklopu Pandakona 2014., odlučili smo se prikazati „Masters of the Art“ iliti „Anime Mix Vol. 2“, selekciju kratkih OVA i filmova pojedinačnih poznatih redatelja, te mladih redatelja iz selekcije Anime Mirai, nezavisnih radova mladih japanski autora, u organizaciji JAniCA (Japanese Animation Creators Association) .

Tako ove godine gledamo redom:
„Little Witch Academia“ Yoshinari Youa; priča o mladim vješticama u vještičjoj školi, početni OVA koji je postao toliko popularan da je nastala peticija koja je uspjela u nakani da se anime radi dalje.
„Farewell to Arms“ Katsuhira Otoma; priča o ekipi muškaraca kojima je zadatak razoružati automatske tenkove u postapokaliptičnom Tokyu.
„Wasurenagumo“ Toshihise Kaiyae; priča o knjižničaru Suzuriju, i njegovoj pomoćnici Mizuki, koji igrom slučaja naiđu na knjigu koja u sebi skriva stare tajne.
„Kick Heart“ Maasaki Yuasae; priča o dvoje hrvača, poznatog redatelja animea „Minde Games“ i „Kaibe“, pomalo ludog i drugačijeg dizajna nego što smo navikli.

Sve skupa minutaža projekcije je 90 minuta. Nadamo se da će vam se svidjeti izabrani filmovi i vidimo se na Pandakonu!

Ichidan udruga – Playstation turnir: Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Generations

10481941_10152541629089736_7884210341052127817_n

Playstation turnir je pod vodstvom Ichidan udruge i održati će se u subotu s početkom u 18:30h, u unutrašnjoj dvorani kluba Močvara. Natjecatelji će se natjecati u borbama eliminacije jedan na jedan u igri Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Generations.

Igra je izašla početkom 2012.godine u Japanu, i vodi se kao jedna od više igara u serijalu Naruto Ultimate Ninja. Ova igra ima mogućnost biranja između likova iz prethodnih igara, ili kako ih neki od milja zovu „mladi Naruto“, te likova iz „Shippuden“ dijela Naruta. Shodno tome, možete birati s kojom inačicom lika ćete igrati, i koje moći koristiti.
Prijave za sudjelovanje u Playstation Naruto turniru su unutar prostora Močvare, na Ichidanovom štandu i početak prijava je od 14:30h!

Heartgold karaoke

heartgold

Prošlogodišnje karaoke su bile uspješne, a nadamo se da će takve biti i ove godine. Prijavite se i zabavite uz DJ Kinga i HeartGold Karaoke u subotu od 20:00 – 21:30 u velikoj dvorani Močvare.
Prijaviti se možete tijekom cijelog dana, tj. subote voditelju karaoka, Ilirijanu.

Popis pjesama od prošle godine možete vidjeti u linku ispod. Ovogodišnji popis će sadržavati sve pjesme od prošle godine, ali i 30-tak novih, koje će biti iznenađenje. 😀

https://pandakon.wordpress.com/2013/10/26/heartgold-karaoke-lista-pjesama/

Facebook stranica Heartgold karaoka:

https://www.facebook.com/HeartGoldKaraoke.hr?fref=ts

Asian Explosion

logodone

Asian Explosion grupa je promotora glazbe zemalja istočne Azije, prvenstveno Južne Koreje, Japana, Kine (s Tajvanom) i Tajlanda u Zagrebu, u Republici Hrvatskoj. Njihov je cilj educirati hrvatsku javnost o neprestanom rastu popularnosti glazbe zemalja istočne Azije. Odnedavno su se, osim promicanja glazbe navedenih zemalja, počeli baviti i promicanjem kulture navedenih zemalja. Dosad su održali brojne tulume, a u planu imaju i organiziranje kulturnih projekata.

Asian Explosion puštati će glazbu kao jedni od DJ-eva na DJ partyju koji počinje u subotu u 21:30.

DJ Monokuma

Monobear

Ove godine vam ponovno na partyju pušta Borna Koreny, jedan od organizatora, pod jednokratnim imenom DJ Monokuma (zbog cosplaya istoimenog lika).

Možete očekivati uglavnom anime OST-ove uz poneku japansku pjesmu nevezanu uz anime.

DJ Monokuma puštati će glazbu kao jedan od DJ-eva na DJ partyju koji počinje u subotu u 21:30.

Kamikaze Noise

555857_462049927203700_102337971_n

Kamikaze Noise djeluju od 2010. Kada se troje ambicioznih odlučilo napraviti nešto sasvim novo u Zagrebu – event pun japanske glazbe od popa do rocka. Mada se sastav mijenjao iz godine u godinu,ovaj puta dođite na PandaKon 21.06 i rasplešite se na anime soundtrackove i općenito japansku modernu glazbu.(jpop,edm,jrock…)

Vidimo se!

Kamikaze Noise puštati će glazbu kao jedan od DJ-eva na DJ partyju koji počinje u subotu u 21:30.

Let’s play

epic_anime_background_by_zzuchihaxx-d5blqty

Za sve one koji su natjecateljskog duha i vole se dobro zabaviti, ove godine održavamo poslasticu zvanu „Let’s Play“. Tijekom subote u dvorištu Močvare moći ćete sudjelovati u igrama poput „Capture the Flag“, „Team Deathmatch“, „Treasure Hunt“ i slično, a u nedjelju ćemo se više fokusirati na mind games i sreću u igrama poput „Yu-Gi-Oh!“, „Cho-Han“, „Mikado“, „Sudoku“ i druge. Imajte na umu da neće nužno sve igre imati klasična pravila, već ćemo se pobrinuti da vas dobro oznojimo i testiramo vaše sposobnosti 😉 Nećemo vam odati sve igre uključene, već ćemo to ostaviti kao malo iznenađenje =)

Detalji:

Trajanje – Event počinje u subotu u 14:30 u dvorištu Močvare. Kroz period od 14:30 do 19:00 otprilike svakih sat vremena kreće nova runda. Natjecatelji će po završetku jedne biti obaviješteni o početku slijedeće runde, ovisno o trajanju pojedinih igara. Event se nastavlja u nedjelju u trajanju od 15:00-19:00. Objava pobjednika i dodjela nagrade će se održati u nedjelju prije dodjele nagrada za Cosplay natjecanje.

Prijave – Prijaviti se možete na mail pandakonzagreb@gmail.com ili na samom eventu. Prijaviti se možete tijekom CIJELOG Pandakona, tako da nemate frke ako ne dolazite oba dana ili od samog starta 😉

Pravila – Svaki natjecatelj će dobiti ulogu jednog anime lika (Goku, Naruto, Luffy, Sailor Moon itd.) te će se pod tim imenima natjecati. Prijaviti se možete isključivo individualno. Svaka igra donosi drugačiji broj bodova koje će dodjeljivati voditelj. Dobivaju se extra bodovi za roleplay! Tako je, dobro ste čuli, ROLEPLAY! Cilj nam je što se više zabaviti, stoga ukoliko netko odglumi izvođenje Kamehameha kao Goku usred recimo obračuna s drugim natjecateljem ili se uživi u danu ulogu, biti ćete nagrađeni.

Napomena – Natjecatelji NISU dužni sudjelovati na svakoj igri tako da ćete imati vremena posjetiti i ostale sadržaje koji vas zanimaju na eventu, ali naravno, tko više sudjeluje ima više šanse za pobjedu 😉

Napomena 2 – Dozvoljen je neograničen broj publike na svakoj od igara, ali bez ikakvog pomaganja natjecateljima.

LET THE GAMES BEGIN!

Bento piknik

10300623_10152546805504736_4441254858476135921_n

School of Bento u svojoj do sada trogodišnjoj tradiciji ponovo okuplja sve gurmane i ljubitelje japanske kuhinje na malo druženje. Kako su svoje radionice okrunjavali s piknikom, ovaj put će Pandakon biti okrunjen druženjem na livadi pored Močvare. Svatko je dobrodošao. Stoga složite svoj Bento i podijelite s nama svoje kulinarsko umijeće, a 2 najbolja Bento boxa biti će nagrađena od strane School of Bento iz svoje škrinje Shop of Benta.

Makoto hrvatsko japansko društvo – predavanje: “Tradicija i suvremenost”

2je8wtf

Makoto hrvatsko japansko društvo Vas poziva da nam se pridružite na predavanju o japanskim festivalima i iskustvima iz Japana, u sklopu ovogodišnjeg Pandakona u nedjelju, 22.6., od 15 sati u Močvari. Hina matsuri, tanabata, obon matsuri i još mnogo drugih tradicionalnih festivala koji se u Japanu obilježavaju, te iz prve ruke doživljaji i iskustva iz Zemlje izlazećeg sunca!

Origami radionica

Playcolor-Paper-Origami

Pozivamo sve zainteresirane na nedjeljno poslijepodnevno druženje na origami radionici s Doroteom i Tatjanom u nedjelju od 16:00 – 17:30.

Demonstracija borilačkih vještina – Kyudo

unnamed

Pozivamo Vas na demostraciju Kyuda – tradicionalnog japanskog streličarstva.

Prikazat ćemo ceremonijalno ispucavanje strijela u stojećem i klečećem položaju pješadijske škole Heki ryu Insai Ha.

Prije i nakon demonstracije ćemo Vam biti na usluzi vezano uz informacije i pitanja vezana uz Kyudo.

Demonstracija borilačkih vještina – Aikido

00 AIKIDO NASLOVNICA

Aikido čine tri japanska ideograma; ai, ki i do. Svaki od njih nosi više značenja. Cjelovit prijevod glasio bi “usklađivanje životnog puta”, usklađivanje sa samim sobom i svijetom u kojem živimo.
Aikido ima za cilj pomiriti svijet. To se može činiti proturječnim jer je aikido i učinkovita borilačka vještina. Praktičnom primjenom tehnika kroz načela aikida učimo pronalaziti mirna rješenja za sukobe u svakodnevnim situacijama.
Ova vještina razvija sklad uma i tijela, namjenjena je baš svima, bez obzira na spol, životnu dob – od 5 do 95 godina. Dođi na uvodni aikido trening i probaj bez obaveze. Prijave e-mailom na kuca.aikida@gmail.com ili telefonom Marijanu tj. Dobroslavu.
Informacije o upisima u klub na štandu aikida!

Radionica uveza knjiga

10492063_10152546805074736_2491093617811665176_n

Radionica uveza knjiga (japanskog stila) je pod vodstvom Marine Mijatović (School of Bento – Bento Gablec). Ovaj član je odlučio podijeliti svoju ljubav prema uvezu knjiga i tradiciji oblikovanja papirom i koncom. Polaznici radionice naučit će nešto o povijesti uveza knjiga, tradiciji, alatima za izradu te će imati priliku sami izraditi 2 primjerka uveza, butterfly uvez i Japanski križni ili kornjača uvez. Prijave za radionicu će se zaprimati na štandu School of Bento nakita ili putem njihove Facebook stranice. Svi materijali će biti dostupni na radionici iako je poželjno donijeti svoje škarice ili skalpel.
Broj sudionika je ograničen na 6, stoga se požurite!

Modna revija: MyauMania

MyauMania je indie brand iz Zagreba posvećen alternativnoj modi i inspiriran japanskim subkulturama, kawaii fenomenom te zapadnom rock’n’roll glazbom (60’s garage, surf, punk, psychobilly) uz pridodanu dozu komičnosti i groteske. Ovom prilikom na PandaKonu predstaviti će se jedinstvenom revijom prozvanom „MyauManijaci“, u kojoj će nositelji ovog branda biti ujedno i njegovi modeli, stilisti kao i kreatori koncepta na modnoj pisti zajednički birajući pjesmu i stil izlaska. Kako je jedna od glavnih motivacija branda naglašavanje osobnog karaktera i različitosti u društvu tako se i ovom prilikom želi pažnju usmjeriti na same konzumente, ljude koji takvu odjeću nose u svakodnevnom životu, iskazuju njome svoj unikatni identitet i koji će svatko pojedinačno dati svoju zanimljivu i originalnu interpretaciju MyauMania stila.

Za više informacija posjetite web stranicu http://myaumania.com

10449790_310055555826139_55531463_n

Copyright: Igor Dugandžić

10482652_310055199159508_1498357597_n

Copyright: Sanja Baljkas

10455464_310053962492965_1200443875_n

Copyright: Myau Mania

Modna revija: A.RevolveR

10478697_10152564527626995_415619951_n

Imati ćete prilike upoznati novo ime na “sceni” ~ A.RevolveR ~ ,koji će predstaviti sebe, pa tako i svoju prvu kolekciju na Pandakonu.

Koncept branda A.RevolveR je azijska androgenost, no inspirira ga tamošnji menswear koji je pomalo feminiziraniji od onog za kojeg znamo ovdje. Kolekcija je namijenjena svima koji vole eksperimentirati i samu ideju kao takvu prihvaćaju. Cilj je da odjeća šalje dojam samopouzdanja, neovisnosti i originalnosti. A.Revolver krojevi komuniciraju u društvenom prostoru elementima avangarde, minimalizma, asimetrije, monokromije, koji daju apokaliptični doživljaj pomoću kojeg takva odjeća nadilazi sve stereotipe.

Facepainting na PandaKonu

10348623_601393869956381_2172853925827670060_n

Dodatna ponuda na ovogodišnjem Pandakonu je “Jasmina Bodypainting Art” koja će po simboličnoj naknadi za voljne posjetitelje oslikavati facepainting po individualnim željama. Ponesite slike na mobu ili jednostavno pustite mašti na volju.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s