Program 2016

PANDAKON-2016-FINAL-1-1

PandaKon 2016 održat će se 10. i 11. rujna u klubu Močvara u Zagrebu.

Link na PDF verziju u višoj rezoluciji:

PANDAKON-2016-FINAL-1

Gdje i kako se na što prijaviti te informacije o razmjeni mangi:

Infopult 2016

Štandovi na PandaKonu 2016:

Štandovi 2016


MAKOTO HRVATSKO JAPANSKO DRUŠTVO – RADIONICA JAPANSKE KALIGRAFIJE

DPP_0006

書道(shodou) Radionica japanske kaligrafije na kojoj će svi zainteresirani imati prilike i sami pokušati pisati japanska pisma: hiragana, katakana i kanji.
Pridružite nam se i uživajte s nama u japanskoj kulturi! ようこそ :)

ICHIDAN UDRUGA – ANIME KVIZ

Kviz

Ichidan Udruga ove će godine na PandaKonu održati anime kviz, projekciju animea i predavanje.

Ovaj timski kviz koji obuhvaća široku tematiku animea i mangi testirati će vaše znanje o svemu vezano za nama najdraži hobi. Sastavite tim od tri osobe i pokažite da ste baš vi najveći anime sveznalica u Hrvatskoj.

Prijave će se primati na štandu Ichidan udruge.

ICHIDAN UDRUGA – ANIME PROJEKCIJA “ICHIDAN MIX VOL. 4”

Projekcije

I ove godine vam Udruga Ichidan dovodi projekcije anime shortova.

Ovogodišnji repertoar donosi:

Cencoroll anime koj je skoro u potpunosti dizajnirao, napisao, režirao te animirao Atsuya Uki prema vlastitoj one shot mangi.

Under the Dog, priču o srednjoškolcima s nadnaravnim moćima koje UN prijetnjama tjera da love sebi slične u blago distopijskoj budućnosti. Ovaj anime je jedan od par uspješnih kickstarter projekata.

Robot on the Road je proizvod Japan Animator Expo-a te nam ga dovodi Hiroyuki Okiura (Jin-Roh – The Wolf Brigade, A Letter to Momo). Naime ovo je priča o robotu koji svoj život provodi autostopirajući i tako proživljava mnogobrojne “avanture”.

UDRUGA DAEBAK – PREDAVANJE “SLIČNOSTI I RAZLIČITOSTI JAPANSKOG, KOREJSKOG I KINESKOG JEZIKA”

predavanje o različitostima i sličnostima istočnoazijskih jezika

Udruga Daebak ove će godine na PandaKonu održati predavanje i dvije radionice.

Koliko su zapravo slični istočnoazijski jezici? Kroz predavanje zainteresirani će moći saznati više o japanskom, korejskom i kineskom jeziku te njihovim različitostima i sličnostima kroz usporedbu.

GRUPA B RESIDENCE – PLESNA TOČKA “HELLO BITCHES”

pandakon-slika-b-residence

“HELLO BITCHES” je točka s kojom je plesni klub B Residence pobijedio na ovogodišnjem K POP SING & DANCE CONTEST-u u Zagrebu.
Točka je cover spota korejske pjevačice CL za pjesmu Hello Bitches koji je koreografirala (i u njemu pleše zajedno sa svojim plesačicama) slavna Parris Goebel.

GRUPA MIST – PLESNA TOČKA

fb_img_1470818515194

MiST je plesna i cosplay grupa. Većinom se bave coverima azijskih grupa i vole u cosplayima stvarati tematske i zanimljive nastupe.

KING BAJRAMI – HEARTGOLD KARAOKE

karaoke-3

I ove godine održat će se karaoke, koje će, kao i uvijek voditi King Bajrami.

Na karaoke se možete prijaviti izravno Kingu, na samom eventu u subotu.

Popis pjesama:

https://pandakon.wordpress.com/karaoke-2015/

CHICATS – PARTY AMV MIX

12400479_104319219950077_721062342029738750_n

Chicats je grupa koja već 5 godina organizira kpop party-je i promovira korejsku kulturu. Imale smo party-je svuuuuda po Zagrebu, a ove godine prvi put puštamo kpop na Pandacon-u od 22:30 do ponoći. Jedva čekamo zapaliti plesni podij kpop hitovima! Vidimo se!

DRUŠTVO ANIMOV (SLO) – PS3 IGRAONICA I TURNIR

14199418_1028102283977314_758564160310888847_n

I ove godine Društvo Animov organizira Playstation 3 igraonicu i turnir u Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 4 igri.

UDRUGA DAEBAK – PLESNA RADIONICA KPOPA

plesna radionica

Kroz radionicu će se prvo moći učiti koraci, pa će se onda uvježbavati dvije popularne Kpop koreografije koje će sudionici sami izabrati kroz online glasanje (na ovom linku).

Kako bi se osigurao individualniji pristup, u slučaju da nekome treba dodatno objasniti ili pokazati, osim voditelja koreografije, na raspolaganju će biti i naši volonteri.
Pred kraj radionice složit će se formacija i snimiti nastup kao kratki flash mob.

Prijave za plesnu radionicu možete poslati na mail: udrugadaebak@yahoo.com

CENTAR ZA KOREJSKE BORILAČKE VJEŠTINE – DEMONSTRACIJA BORILAČKIH VJEŠTINA

hapkido-lomljenje

Iz taekwondo kluba Dan-Gun Croatia, Hrvatskog Hapkido Saveza i škole korejskog mača Haedong Kumdo Croatia nastao je Centar za korejske borilačke vještine koji se smjestio u centru Zagreba, u Martićevoj ulici 62. U Centru za korejske borilačke vještine se danas trenira sedam korejskih borilačkih vještina i sportova s uzrastima djece od 3 godine starosti do našeg najstarijeg člana Charlija koji ima 71 godinu, podijeljene u starosne grupe. U samom Centru radimo na sportskom, tjelesnom i duhovnom razvoju svakog vježbača. Tako su naši natjecatelji 13 puta bili ekipni državni prvaci u taekwondo tehničkim disciplinama, prvaci države u vještini korejskog mača Haedong Kumdo te dvostruki ekipni prvaci Europe u hapkidou i to 2011 i 2013. godine.
Ove godine je Centar zajedno sa Hrvatskim hapkido savezom domaćin Europskog hapkido prvenstva 2016, koje će se održati 17 – 20. studenoga 2016. u Stubičkim Toplicama pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Na ovoj demonstraciji članovi demo tima Centra prikazati će Taekwondo – olimpijski sport korejskog porijekla; Hapkido – korejsku vještinu samoobrane; Taeguk Kwon – korejsku verziju tai chia te Haedong Kumdo – školu korejskoga mača jedinu u Hrvatskoj.

TAEKWONDO KLUB SOKOL – DEMONSTRACIJA BORILAČKE VJEŠTINE

377430_10150444796584930_1807664983_n

Taekwondo klub Susedgrad Sokol djeluje na zapadnom dijelu grada Zagreba već punih 15 godina. Ove godine ćemo na Pandakonu posjetiteljima prezentirati povijest i naučiti ih osnovama taekwondo-a te objasniti pravila borbe i poomsae/borbe sa zamišljenim protivnikom.

Kako se kaže, u zdravom tijelu, zdrav duh… Pridružite nam se!

ICHIDAN UDRUGA – PREDAVANJE “JAPANSKA ANIMACIJA I SAKUGA”

Predavanje

Dugogodišnji ljubitelj japanskih crtića naučiti će nas nešto o Japanskoj animaciji. Saznajte zašto neke scene u animeima izgledaju drugačije od ostatka epizode. Naučite kako nastaje japanska animacija, kako se ista mijenjala kroz povijest i tko je sve zaslužan za to što današnji animei izgledaju kao animei.

Predavač: Jure Volarević

UDRUGA DAEBAK – RADIONICA “KALIGRAFIJA KOREJSKOG PISMA”

kaligrafija

Kroz prezentaciju i vježbu sudionici će moći naučiti i sami isprobati kaligrafiju korejskog pisma hangeul.

Moći će sudjelovati dvije grupe od po 8 sudionika, a prijave će se primati na infopultu.

SAKURABANA – PREDAVANJE “ISTORIJA KOSPLEJA – KAKO SMO POČELI DA SE KOSTIMIRAMO”

Istorija kospleja

Kosplej kao hobi počeo je da dobija na zamahu u proteklih deceniju i po, a sa mejstrimizacijom gikovštine izbio je u prvi plan kao jedan od glavnih aduta svake pop-kulturne franšize. Opšte je raširena zabluda da se radi o razbibrigi koja poreklo vodi iz Japana.
Verovali ili ne, koreni kostimiranja u popularne junake Zapadom su počeli da se šire još pre Drugog svetskog rata!

Sve o poreklu, razvoju i trenutnom stanju svetskog kospleja, čućete u okviru ovog kratkog, slikama prožetog predavanja.
Put kroz istoriju biće ilustrovan obiljem eksluzivnog materijala koji smo stekli zahvaljujući višemesečnom dopisivanju sa veteranima američke kosplej scene, od kojih se neki i dalje kostimiraju, iako su zagazili u osmu deceniju života.
A u zavisnosti od raspoloženja, možda vam prikažemo i slike sa prvih Sakurabaninih kosplej događanja u Srbiji. Verujte, tu ima vrlo kompromitujućih fotki.

Predavanje vodi Isidora Vlasak – Ferasha.

KING BAJRAMI – JUST DANCE 2016

si_wiiu_justdance2016

Osim karaoka u subotu, King Bajrami vodi i Just Dance ples u nedjelju!

Na Just Dance se možete prijaviti izravno Kingu, na samom eventu u nedjelju.

UDRUGA “IGRANJE” – BOARDGAMING IGRAONICA

11954791_883110238393098_8536760665288994295_n

Na ovogodišnjem izdanju Pandakona ponovno smo pripremili za vas pregršt dobrih igara iz naše bogate zbirke od preko 200 različitih naslova. Od tematskih igara u duhu Pandakona istaknuli bi Hanabi u kojem ćete imati priliku sudjelovati u izradi tradicionalnog japanskog vatrometa; Takenoko u kojem ćete u feudalnom Japanu morati se potruditi oko carskog vrta i uzgoja bambusa, sve dok će vas proždrljivi panda ometati u tim planovima; King of Tokyo u kojem ćete u ulozi jednog od čak sedam epskih čudovišta razarati grad Tokyo i boriti se s ostalim čudovištima za prevlast u istome; Shadow Hunters u kojemu ćete u ulozi jednog od anime likova pripadati jednoj od tri frakcija, te se boriti na strani heroja, zlikovaca, ili jednostavno biti neutralan i imati neke svoje osobne agende; Tokaido u kojem ćete putovati “Istočnom morskom cestom”, jednom od najveličanstvenijih cesta u Japanu, te susretati na tom putu različite zanimljive ljude, kušati hranu, sakupljati fascinantne predmete, otkrivati prekrasne panorame, te posjećivati hramove i prirodne fenomene; Samurai Sword u kojem ćete se međusobno boriti u jednoj od tri frakcija (Samurai, Ronin, Ninja).

Od ostalih igara biti će tu i klasici poput 7 Wonders, King Me!, Jungle Speed, Stone Age, Ticket to Ride, Carcassonne, Citadels, Lords of Waterdeep, Dixit i još mnoge druge.

Vidimo se u igraonici na Pandakonu 2016 🙂

CARDFIGHT!! VANGUARD HRVATSKA – CARDFIGHT!! VANGUARD IGRAONICA

Tokoha-Chrono-Shion

Napokon opet imate priliku isprobati zabavnu igru Cardfight!! Vanguard. Nije važno da li ste zainteresirani za zmajeve, vitezove, robote, kukce, voće ili povrće jer svijet Vanguarda nudi ponešto za svakoga. Navratite i pokazat ćemo vam samo mali dio svijeta što Cardfight!! Vanguard nudi dok igrate sa pravim kartama naših stalnih boraca dok vam oni daju podršku i pokazuju kako pravilno odigrati partiju Vanguarda. Vidimo se! 😀

VJERAN JUG – AIRSOFT PREZENTACIJA

IMG_20130414_132118

Airsoft prezentacija i kratko objašnjenje što je to, odakle potječe, predstavljanje replika i opreme, i objašnjavanje pojmova u airsoftu i pravila.

Više informacija uskoro!

Advertisements

1 thought on “Program 2016

  1. Pingback: Program PandaKona 2016 | PandaKon

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s