O nama

Email: pandakonzagreb@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/pandakoncroatia

Twitter: https://twitter.com/PandakonZagreb

ORGANIZATORI:
Močvara, Ada Acid, Borna Koreny, MyauMania, Iva Pavlić, Koviljka Lazar i Jakov Puceković

KAKO JE SVE NASTALO?

Ideja je začeta na Facebook grupi CosplayCon na kojoj se pokazala velika zainteresiranost za događanje ovakvog tipa. Stvar je zatim i ozbiljno pokrenuta 2013. godine sa skromnim prostornim i vremenskim mogućnostima, no uz Vašu potporu nastaviti će se razvijati i u budućnosti.

ZAŠTO NAZIV PANDAKON?

Svatko imalo informiran zna da pande podrijetlom nisu iz Japana, ali u tome nije bila poanta. Ideja ovog događanja je popularna kultura koju predstavlja njeno slatko kawaii lice. Ona predstavlja simbole preuzete iz cijelog svijeta složene u nešto originalno, potpuno japansko.

Pande su u japansku kulturu migrirale kao i mnogo drugih kulturnih simbola iz Kine (npr. pismo, kanji), a posebice su prisutne u suvremenoj kawaii kulturi kao jedan od slatkih životinjskih simbola – uz mačke, medvjede i zečeve. Koji naravno isto tako nisu podrijetlom iz Japana, ali su postali njegov čest motiv, npr. Tarepanda i Rillakuma. I naravno vrlo popularna Hello Kitty.

K tome ova konvencija će se jednog dana tematski vjerojatno proširiti i na druge azijske zemlje jer je hrvatska zajednica mala i mnogi ljubitelji Azije su zapravo povezani. Želimo njegovati tu zajednicu i njenu suradnju.

1 thought on “O nama

  1. Konnichiwa.
    Cula sam za ovo prek frendice i ja sam ogromni fan animea i svega vezano za to, pa sam se pitala u koji dan, u koliko sati i gdje se ovo odrzava?
    Hvala.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s