O nama

Email: pandakonzagreb@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/pandakoncroatia

Twitter: https://twitter.com/PandakonZagreb

ORGANIZATORI:
Močvara, Ada Acid, Ivona Roso, Borna Koreny, MyauMania, Iva Pavlić, Koviljka Lazar, Monika Ćenan, Krešimir Lukić

KAKO JE SVE NASTALO?

Ideja je začeta na Facebook grupi CosplayCon na kojoj se pokazala velika zainteresiranost za događanje ovakvog tipa. Stvar je zatim i ozbiljno pokrenuta 2013. godine sa skromnim prostornim i vremenskim mogućnostima, no uz Vašu potporu nastaviti će se razvijati i u budućnosti.

ZAŠTO NAZIV PANDAKON?

Svatko imalo informiran zna da pande podrijetlom nisu iz Japana, ali u tome nije bila poanta. Ideja ovog događanja je popularna kultura koju predstavlja njeno slatko kawaii lice. Ona predstavlja simbole preuzete iz cijelog svijeta složene u nešto originalno, potpuno japansko.

Pande su u japansku kulturu migrirale kao i mnogo drugih kulturnih simbola iz Kine (npr. pismo, kanji), a posebice su prisutne u suvremenoj kawaii kulturi kao jedan od slatkih životinjskih simbola – uz mačke, medvjede i zečeve. Koji naravno isto tako nisu podrijetlom iz Japana, ali su postali njegov čest motiv, npr. Tarepanda i Rillakuma. I naravno vrlo popularna Hello Kitty.

K tome ova konvencija će se jednog dana tematski vjerojatno proširiti i na druge azijske zemlje jer je hrvatska zajednica mala i mnogi ljubitelji Azije su zapravo povezani. Želimo njegovati tu zajednicu i njenu suradnju.

One thought on “O nama

  1. Konnichiwa.
    Cula sam za ovo prek frendice i ja sam ogromni fan animea i svega vezano za to, pa sam se pitala u koji dan, u koliko sati i gdje se ovo odrzava?
    Hvala.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s