PandaSKon kviz i predavanje “Što su to Yokai?”

Dizajn: Krunoslav Šokić

Dragi svi,

s obzirom da je ovogodišnja konvencija nažalost otkazana zbog cjelokupne situacije s COVID-19, odlučili smo organizirati dva mini događanja: kviz o animeu i Aziji te predavanje „Što su to Yokai?“!
Oba događaja održati će se online, 12.09. 2020. (subota).

Kviz smo napravili u suradnji sa SKon konvencijom iz Siska, koji su nam trebali biti sudionici i samog Pandakona ove godine. Donosimo vam set pitanja iz anime svijeta po desetljećima (80te naovamo), te set pitanja o općem znanju azijske kulture.

Iako je i Skon ove godine pokleknuo pod nemilosrdnom koronom pa je odgođen za bolja vremena, sisačka konvencija podržava svoje hrabre prijatelje koji i sad u bespućima interneta šire te održavaju žanrovske sadržaje. Tako se rodio i PandaSKon kviz u kojem su konvencijski kviz meštri u lijepoj suradnji složili jedan kratki set pitanja za ljubitelje Azije i Japana u svim pojavnim oblicima (op. ur. Tradicionalno sisačko pitanje o Nigeriji uključeno). Bit će tu jedan veliki dio posvećen pop kulturi i animeu, ali i jedan dio kviza koji će pokriti život, kulturu, hranu i prirodne ljepote daleke Azije. Naoštrite digitalne olovke i pripremite virtualne putovnice jer bez obzira na pandemiju kvizom putujemo u Aziju i Japan.

Kviz se održava u subotu u 17:00h, a održat ćemo ga putem Google Docs linka koji će na event biti objavljen neposredno prije početka!

Prijava za kviz na inbox Pandakon Croatia Facebook pagea.

Predavanje pod nazivom „Što su to Yokai?“ drži naša draga Mery Celeste.

Yokai kojem su najdraže jelo krastavci i ljudsko meso? Stare sandale i kišobrani koji mogu oživjeti? Pozivamo vas da nam se pridružite na predavanju gdje će vas Mery Celeste upoznati s fantastičnim svijetom japanskih čudovišta i njihovih mitova putem svog Discorda: Kappa’s Pond za koji je link: https://discord.gg/9uaXKN2

Satnica:
Kviz „PandaSKon“: 17:00h
Predavanje „Što su to Yokai?“: 18:00h

Ukoliko budete imali dodatnih pitanja, slobodno nam se javite u inbox ili na pandakonzagreb@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s