Službena najava PandaKona 2015 s plakatom!

TREĆE IZDANJE KONVENCIJE AZIJSKE KULTURE PANDAKON!

Ove godine, 19. i 20. rujna (subota i nedjelja), održava se treće izdanje konvencije Pandakon.
Klub Močvara je i ove godine ustupio svoje prostore za održavanje konvencije, no osim unutarnjeg prostora kluba, konvencija zauzima i prostor vanjskih terasa i dvorišta.

Zašto promjena u “azijske kulture”?

Pandakon je konvencija koja se tematski većinskim djelom orijentira na Japan, no ove godine s naglaskom i na Kinu. Pandakon ekipa odlučila se pozabaviti predstavljanjem kultura popularnih azijskih zemalja, a Kina sa svojom bogatom poviješću i kulturom svakako ima dosta toga za ponuditi.

Orijentiranje na širi aspekt azijskih zemalja i kultura otvara puno više mogućnosti u kreiranju programa, sadržaja i zanimacija koje Pandakon kao konvencija može ponuditi svojim posjetiteljima, a i samim time na neki način izbjegava potencijalno ponavljanje i zasićenje publike. Među svima nama ima ljudi koji prate više od samo Japana, pa ne sumnjamo da će Kina naći svoje pobornike interesom, idejama i sličnim.

Kao i prošle godine, podjela programa dijeli se na zabavni „multimedijalni-party“ dio, te „tradicionalni-kulturni“ dio.

I ove godine ulaz se naplaćuje simboličnih 20,00kn za oba dana, ili 10,00kn po danu, u slučaju da možete doći samo na jedan. Ulaznice ćete moći kupiti na ulazu, gdje ćete dobiti i popratni pregled sadržaja i drugih stvari.

Detalje o programu, popis sudionika, prijave na Cosplay natjecanje, kao i raspored programa možete pronaći uskoro na našim stranicama, samo pratite obavijesti!

PandaKon 2015 plakat alpha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s