Udruga Ichidan

Na PandaKonu ćete također imati priliku upoznati se s udrugom Ichidan te uživati u njihovim projekcijama japanskih filmova.

 

O nama:

Udruga za promicanje japanske multimedijalne kulture ‘ICHIDAN’, sa sjedištem u Zagrebu. Svrha je okupljanje i druženje ljudi koji vole anime, mange, filmove, video igre i općenito stvari proizišle iz Japana, te azijskih zemalja. Udruga se glavnim dijelom bavi promicanjem Japanske multimedijalne kulture koja kao takva je aktivna i u radu od 02.10. 2008. godine.

U Udruzi, održavaju se razna okupljanja njenih članova jednom tjedno, tri puta mjesečno. U određenim terminima održavaju se projekcije: animacijske, filmske, dokumentarne i edukativne naravi. Koncept Udruge je da se uz projekcije napravi program koji će obuhvaćati i interaktivne radionice za sve ljubitelje igara na kompjuterima i raznim konzolama, boardgameova i ostalog sličnog.

 

O projekciji:

AnimeMixom donosimo nezavisne uratke, kratke OVA-epove, od trojice poznatih redatelja. „Pale Cocoon“ (23min) je od mladog ali nadarenog redatelja Yasuhiro Yoshiurae, čiji je „Eve No Jikan“ postigao prestižne rezultate na festivalima, a Pale Cocoon nas vodi u budućnost, ali tamniju i mračniju gdje Zemlja više nije kako je mi znamo. KoiSento (25 min), je od Shuhei Morite, koji je možda najpoznatiji po „Kakurenbo“ OVA. KoiSento nas odvodi daleko u budućnost, gdje mladi Shinichi upada u suludu avanturu. Zadnji kratki OVA je od poznatog Mamoru Oshiija, „Je T’aime“ (11min), koji prikazuje jednog psa i kakav je svijet bez čovječanstva… Nadamo se da ćete uživati!

 

Image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s